I PSA MŮŽE POTRÁPIT NACHLAZENÍ

Nachlazení si nevybírá, a tak může skolit nejen vás, ale také vašeho psího miláčka. Co dělat, když pejska trápí výtok z nosu, kašel nebo zvýšená teplota? 

Poznejte, s čím pejsek bojuje

Zapomněli jste před dlouhou procházkou pejska obléknout do zimního oděvu? Nebo jste venku nečekaně promokli? Ať tak či onak, možná váš pejsek prochladl a aktuálně ho trápí viróza. Dobrou zprávou je, že povětšinou má psí viróza lehký průběh a je doprovázena mírným kašlem. Pokud ale vidíte (respektive slyšíte), že se kašel nelepší, raději vyhledejte veterináře, který pejska prohlédne. Stejně tak může psa potrápit psí chřipka, která je virového charakteru. Kromě kašle psí chřipku doprovází také nechuť k jídlu, výtok z nosu či zvýšená teplota. I když platí, že psí chřipka má povětšinou mírný průběh, rozhodně ji nepodceňujte. Nic nezkazíte návštěvou veterináře, který pejska vyšetří, a případně předepíše vhodné léky.

Co dělat, když je pes nemocný?

I pro psy platí, že se z nemoci musí „vyležet“. Pokud tedy máte doma čtyřnohého maroda, dopřejte mu dostatek odpočinku. Zapomeňte na dlouhé venkovní procházky a raději si naordinujte domácí polehávání. V každém případě pejskovi podávejte pouze léky, které mu předepsal veterinář. Zaměřit se můžete také na vhodnou stravu. Nemocní psi, kteří nemají chuť k jídlu, jistě ocení, když ve své misce objeví například psí konzervu výraznější vůně. Stejně tak je potěší chutný pamlsek. Věřte, že pokud budete dodržovat klidový režim, pejsek bude brzy fit.

Zaostřeno na psí imunitu

Na posilování psí imunity mnoho páníčků zapomíná. Přitom není nic snazšího, než si osvojit několik jednoduchých kroků, díky kterým můžete psí nemoci předejít. V první řadě se podívejte na složení granulí a zkontrolujte, zda jsou opravdu kvalitní a po výživové stránce obsahují všechno, co mají. Stejně tak můžete pejskovi pořídit doplněk stravy na podporu imunitního systému. Obzvláště to platí ve chvíli, kdy doma máte psího seniora či chronicky nemocného pejska. Jak už bylo zmíněno výše, vhod přijde také zimní obleček, který pejska ochrání před nepříjemnými venkovními teplotami. A v neposlední řadě nezapomeňte na pravidelné odčervování, neboť parazité snižují obranyschopnost těla.


Zanechte komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.