KAM S PEJSKEM, KDYŽ JEDETE NA DOVOLENOU?

Zatímco roadtrip do hor nebo poznávací dovolenou po České republice můžete absolvovat se svým čtyřnohým mazlíčkem, do pětihvězdičkového resortu u moře jenom stěží pejska propašujete. Pokud tedy spřádáte plány na dovolenou, kterou s vámi pejsek nemůže absolvovat, pravděpodobně řešíte jedinou otázku – kam s ním?

Když si pořizujeme čtyřnohého mazlíčka, záměrně přehlížíme problémy a otazníky, které můžou v novém soužití nastat. Pravdou ale zůstává, že po pár měsících musíme těmto problémům čelit a najít řešení. K pravděpodobně nejčastějšímu problému patří to, kdo se postará o pejska, zatímco my budeme na dovolené. Pokud si podobnou otázku právě pokládáte, máme pro vás dobrou zprávu. Existuje hned několik variant, díky kterým odcestujete, a zároveň budete mít jistotu, že je pejsek v dobrých rukou. 

1. ZEPTEJTE SE RODINY A PŘÁTEL

Víte, že poletíte na dovolenou a pejska nemůžete vzít s sebou? Ještě než si zabookujete letenky, vytočte číslo na své rodiče, sourozence nebo tetičku. S trochou štěstí najdete ve své rodině člověka, který ochotně pejska pohlídá a během vaší nepřítomnosti ho zahrne láskou a péčí. Pokud jsou členové vaší rodiny starší, mají alergii na psy nebo jednoduše nezvládnou pečovat o čtyřnohého tvora, zkuste svou prosbu směřovat na kamarády. Jistě ve svém okolí najdete někoho, kdo by s pejskem chtěl strávit týden. 

2. HLÍDAČ PSŮ

Věděli jste, že existují lidé, kteří profesionálně hlídají pejsky? Vlastně jde o takové chůvy, které vašeho mazlíčka vyvenčí, nakrmí, podrbou a pohladí. Pokud nemáte ve svém okolí někoho, kdo by se o vašeho mazlíčka postaral, pak můžete do služby povolat právě hlídače psů. Zadejte si do vyhledávače toto slovní spojení a jistě na vás vyskočí mnoho profesionálních stránek, které se hlídání pejsků věnují. Jenom si dejte pozor, abyste svého psího kamaráda nesvěřili do rukou někomu, kdo k psům nemá vřelý vztah. Ideálně si tedy přečtěte všemožné reference a sejděte se s hlídačem psů ještě před tím, než u něj pejska necháte. Uvidíte, zda si s profesionálním hlídačem pejsků vzájemně padnete do noty a vzbudí ve vás dostatečnou důvěru. 

3. PSÍ HOTEL

Není psí hotel jako psí hotel. I když si mnoho z nás představuje psí hotel jako místo plné kotců, minimálního prostoru a smutných psích očí, v současné době najdeme i mnoho psích hotelů, které by z fleku mohly dostat pět hvězdiček. Pokud tedy pro svého mazlíčka chcete tu nejvybranější péči, poohlédněte se po luxusních psích hotelech, které vynikají nejen čistotou a prostorem, ale také bohatým každodenním programem. Některé psí hotely například nabízí pravidelný výcvik, venkovní hřiště, interaktivní hračky apod. Samozřejmě i v tomto ohledu se vyplatí, když si přečtete veškeré recenze a psí hotel navštívíte ještě předtím, než do něj pejska umístíte.

Mrkněte také na náš podcast Smečka, kde toto téma probíráme podrobněji:


Zanechte komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.