NUDÍ SE DOMA VÁŠ PEJSEK? S TĚMITO TIPY HO JEDNODUŠE ZABAVÍTE!

Všichni známe ty deštivé pochmurné dny, kdy se nikomu z nás, obvykle včetně našich čtyřnohých miláčků, nechce na delší procházku, než je nejnutnější venčení. Ale co tedy podniknout doma, aby se náš pejsek nenudil? Protože jak každý páníček dobře ví, unavený pes = spokojený pes. Přinášíme vám proto několik tipů, jak vás a vaše psí miláčky zabavit doma.

PIŠKVORKY

Že jsou piškvorky hrou pouze pro nás dvounožce? Nemusí to tak být! Piškvorky přinesou spoustu zábavy vám i vašemu pejskovi. A jak tedy na to?

Postačí vám tužka, papír a zásoby oblíbených pamlsků. Na papír nakreslete tabulku, bohatě postačí tabulka 3x3 a do jednotlivých okének rozmístěte připravené pamlsky. Nyní si jen vyberte symbol a hra může začít! Ten, kdo je právě na řadě bere pamlsek a následně se zapisuje symbol do okénka - kdo vyhrává, bere vše!

HRA NA SCHOVÁVANOU

Velmi jednoduchá hra, která vás i pejska zaručeně zabaví! K této hře potřebujete pouze pejskovy oblíbené pamlsky, které budete schovávat do různých míst v místnosti. Pejsek bude následně hledat schované dobroty a vy si užijete spoustu zábavy jeho pozorováním.

DEKA A MLSKY

Jak už název napovídá, k této hře budete potřebovat pouze deku a dobroty. A jak tedy na to? Mlsky položte na zem, přes ně umístěte deku a sledujte, jak se je váš pejsek snaží získat. Hru později také můžete ztížit tím, že pamlsky umístíte přímo na deku, kterou následně zamotáte.

ČMUCHACÍ KOBEREČKY

Jak jistě každý páníček ví, většinu svého života pejsek tráví tím, že očichává své okolí – čich je totiž hlavním psím smyslem. Čmuchací kobereček podporuje přirozené psí chování a trénuje psí instinkty. A jak tedy takový kobereček funguje? Naprosto jednoduše. Do čmuchacího koberečku schováte pejskovo oblíbené dobroty nebo granulky, které pejsek v koberečku hledá. Pejsek se tak musí plně soustředit a přemýšlet, čímž se báječně zabaví.

Kobereček můžete buď pořídit v obchodech, kde jsou dostupné v mnoha variantách, co se do provedení a barev týče, nebo ho můžete dokonce zkusit sami vyrobit, návodů naleznete na internetu hromadu.

INTERAKTIVNÍ HRY

Pokud se vám stále dokola nechtějí vymýšlet nové a nové hry, nejjednodušším řešením je pořízení některé z interaktivních hraček pro pejsky. Možností je spousta, od různých hlavolamů, po plnící hračky, které fungují na stejném principu, pejsek musí přijít na to, jak se k pamlskům dostat.

Podívejte se taky na podcast Smečka, který přináší další tipy, jak pejska doma zabavit:


Zanechte komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.