ROZMARNÉ LÉTO SE PSEM ANEB KAM S CHLUPÁČEM K VODĚ?

Léto na sebe nechalo čekat, ale je tady! Konečně můžeme skočit do plavek, nasadit sluneční brýle, vzít deku a vyrazit někam k vodě. Pejsky bereme samozřejmě s sebou! Ale kam? Sepsali jsme pro vás místa, kde si vodní hrátky užijete společně.

HOSTIVAŘSKÁ PŘEHRADA

Hostivařská přehrada je rájem pro pejskaře. Přestože se nachází nedaleko městské zástavby, nepoznali byste, že jste v Praze. Najdete zde koupaliště kam zvířata nesmí. Mimo něj je ale dostatek prostoru, kde se pejsek může vykoupat a vy klidně s ním. Udělejte si procházku až k dřevěnému molu, odkud je krásný výhled na celou přehradu.

Dostanete se sem autobusem např. na zastávku Newtonova nebo autem, zaparkovat se dá pohodlně v okolí.

VYŽLOVKA

Nedaleko Prahy u obce Vyžlovka se nachází rybník s koupalištěm. Tam je opět pejskům vstup zakázán, vzít ho ale můžete mimo prostor koupaliště ze strany k lesu. Psíci se tam mohou zchladit a pak odpočívat ve stínu pod stromy. Nezapomeňte jim s sebou sbalit plovoucí hračky, se kterými si ve vodě užijí ještě víc zábavy.

Parkování je před vstupem do areálu zdarma a pokud nechcete brát auto, dostanete se sem pravidelnými příměstskými linkami PID ze stanice Praha-Háje č. 381, 382 a 387

LOM HOMOLÁK

Místo se skvělou atmosférou (pokud není zrovna přeplněno lidmi) a průzračnou vodou se nachází u obce Vinařice v okrese Beroun. Dostanete se sem autem, poté se vydejte po zelené turistické značce. Z důvodu nízké hladiny jezírka je přístup do vody obtížnější, takže na pejska dávejte pozor. Výlet sem zavání dobrodružstvím, ale pokud jste přehlceni klasickými plážemi a koupališti, lom vás jistě okouzlí.

JEZ HÝSKOV

Berounku milují nejen vodáci, ale i pejsci. Jez Hýskov je v létě často vyhledávaným místem pro koupání. A to je znát zejména o prázdninách. Své místo pro relax a opalování si zde ale vždy najdete a když vám vyhládne můžete se občerstvit v místním kiosku.

Autem se dá zaparkovat v blízkosti pláže.

VODNÍ NÁDRŽ PASTVINY

A abychom se nedrželi jen v okolí Prahy, zeptali jsme se pejskařů na jejich oblíbené koupací lokality mimo ni. Příjemné koupaní pro vás i pro pejska naleznete v jednom z nejkrásnějších míst Orlických hor. Ve vodní nádrži Pastviny je i v době dlouhotrvajících veder voda čistá a kvalitní. Jenom pozor! Kamenitý přístup do vody prudce klesá, a tak je přehrada vhodná především pro plavce. A pokud máte pejska neplavce můžete mu pořídit záchranou vestu, která mu zaručí bezpečnost při vašich společných vodních aktivitách.

Své auto pohodlně zaparkujete na neplaceném parkovišti.

DALŠÍ TIPY NA KOUPÁNÍ S PEJSKEM:

  • Stráž pod Ralskem

  • Vodní nádrž Slapy - Měřín

  • Pískovna Náklo

  • Vodní nádrž Nové Mlýny

A teď jste na řadě se svými tipy vy. Dejte nám vědět, kam se jezdíte koupat se svým pejskem a my váš tip zařadíme do seznamu.

Přejeme krásné léto!

Podívejte se taky na podcast Smečka, který se tomuto tématu věnuje do hloubky:


Zanechte komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.